Bigos rozgrzewał serca wolontariuszy WOŚP

b_150_100_16777215_00_images_bigos1.jpg28 finał WOŚP był jak zawsze dniem pełnym optymizmu i radości. W tym wielkim wydarzeniu nie mogło zabraknąć naszych uczniów klas gastronomicznych. Bigos, potrawa kuchni staropolskiej, już tradycyjnie przygotowywany jest dla wolontariuszy WOŚP. W tym roku w kulinarnych zmaganiach uczestniczyli uczniowie klas I i II technik żywienia i usług gastronomicznych pod opieką pań: H. Lichwy i B. Krupy we współpracy z Centrum Kultury i Bibliotek w Pustkowie-Osiedlu.

Sekret idealnego bigosu to dobra kapusta oraz długie gotowanie, dlatego w pracowni gastronomicznej bigosowanie rozpoczęło się się już we czwartek. Przy garach stanęli chłopcy i dziewczyny. Przygotowali trzy ogromne gary bigosu tradycyjnego wg przepisu kuchni staropolskiej. Sycący i rozgrzewający bigos dla wolontariuszy, to nasz wkład aby WOŚP grało sprawnie do końca świata i jeden dzień dłużej.

b_150_100_16777215_00_images_bigos2.jpgb_150_100_16777215_00_images_bigos3.jpgb_150_100_16777215_00_images_bigos4.jpgb_150_100_16777215_00_images_bigos5.jpg