Karnawałowe wypieki cukiernicze

W dniu 30.01.2015 roku w naszej szkole na zajęciach dla uczestników kursu kwalifikacyjnego odbyły się warsztaty pod fachowym okiem bardzo znanego cukiernika Pani Barbary Basara. Tematem przewodnim były karnawałowe wypieki cukiernicze. Uczestnicy zostali zapoznani z wymaganiami surowców do produkcji chrustu, oponek oraz pączków, etapami sporządzania ciast oraz w jakich temperaturach należy ciasta smażyć.

 

Ciasta sporządzane były przez uczniów z przestrzeganiem udzielonych wskazówek.

Wszystkie wyroby były znakomite i wybornie smakowały.

Ponadto Pani Basia zaprezentowała półprodukty do wyrobu mas plastycznych służących do dekoracji ciast i tortów. Uczestnicy mogli wypróbować swoje umiejętności artystyczne przy wykonywaniu dekoracji.

b_150_100_16777215_00_images_artykuly__mini-DSCF5772.JPG b_150_100_16777215_00_images_artykuly__mini-DSCF5774.JPG b_150_100_16777215_00_images_artykuly__mini-DSCF5781.JPG b_150_100_16777215_00_images_artykuly__mini-DSCF5790.JPG b_150_100_16777215_00_images_artykuly__mini-DSCF5797.JPG b_150_100_16777215_00_images_artykuly__mini-DSCF5807.JPG  b_150_100_16777215_00_images_artykuly__mini-DSCF5816.JPG b_150_100_16777215_00_images_artykuly__mini-DSCF5818.JPG